Dansk 1-2-sejr

Det danske team dominerer første løb i årets European Touring Car Cup.

Hartmann Racing fik den bedst tænkelige start på sin 2010-sæson, da man på Braga-banen i Portugal var til start i første afdeling af FIA’s officielle European Touring Car Cup. I det første af søndagens to løb kunne mandskabet fra Herning sikre sig en 1-2-sejr, og da det også blev til en tredjeplads i det andet løb, har James Thompson lagt sig i front for det mesterskab, han sidste år vandt.

”Det var et klasseresultat – et rigtig fint resultat,” fortæller teamejer Hans Hartmann fra Portugal, hvor man begyndte weekenden med noget, der lignede dansk regnvejr, men sluttede med solskin og 28 grader på termometeret.

 

image5e5d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vi led under varmen. Vi var generelt hurtigst, når det var vådt, men når det var tørt, kneb det lidt. Vi kunne godt køre en enkelt hurtig omgang i tørvejr, men så kneb det for os på de efterfølgende omgange,” forklarer Hans Hartmann. ”Den 1-2-sejr, som vi opnåede i det første løb, var en svær sejr. Det var ikke bare lige noget, vi gjorde, men det var rart, at det lykkedes.”

Det første af søndagens to løb havde James Thompson på førstepladsen, mens Hartmann Racings nye kører, Tomas Engström, måtte kæmpe sig frem fra en fjerde- til en andenplads. I det andet løb skulle de otte bedste fra første løb starte i omvendt rækkefølge, og det betød startplaceringer som nummer syv og otte for de to Honda-kørere i løbet, der i modsætning til det første havde stående start.

”Der er en 900 meter lang langside her i Braga, og når der er stående start, var det svært at følge med BMW’erne,” forklarer Hans Hartmann. ”Det var svært at følge med dem og bedre blev det ikke, at specielt Tomas blev indblandet i ballade.”

”Jeg blev ramt, så rattet stod 90 grader skævt, men også hjulophæng, tandstang og støddæmpere blev slået skæve, så det var godt, at jeg kom hjem og scorede point,” fortæller svenskeren, der sluttede på syvendepladsen.

”For mit vedkommende er jeg glad for at komme i gang igen,” siger James Thompson, der udover sejren i første løb kunne notere sig en tredjeplads i det andet. ”Det var første gang siden min skade i Macau i november, at jeg har været ude at køre i en racerbil, og det kunne jeg godt mærke. Jeg var lidt rusten under tidtagningen, men jeg fik hevet pole position hjem. I det første løb blev jeg i starten presset meget af Kristian Poulsen.”

Resultatet af søndagens to løb på Braga-banen betyder, at James Thompson og Tomas Engström nu indtager henholdsvis første- og fjerdepladsen i pointstillingen i FIA’s officielle European Touring Car Cup, hvor næste afdeling køres i juli i Østrig.