James Thompson på Ring Djursland

Briten får sin debut på den vanskelige bane.

Når Hartmann Honda Racing stiller til start i weekendens afdeling af Danish Touringcar Championship, bliver det med en banedebutant som trumfkort. James Thompson starter nemlig for teamet på Ring Djursland – en racerbane, han i sine to forrige sæsoner hos Hartmann Honda Racing ikke har kørt på grundet sammenfald med hans internationale programmer.

”Efter at vi genoptog samarbejdet i sommer har vi diskuteret, hvilke løb vi skulle deltage i, og her ville jeg meget gerne sætte James i bilen på Ring Djursland, for jeg er overbevist om, at en kører af hans kaliber virkelig vil kunne gøre sig gældende der,” siger teamejer Hans Hartmann.

”Imidlertid skulle James en tur til USA, hvor hjemrejsen kunne komme lidt for tæt på Ring Djursland-løbet og give jetlag. Men da jeg fortalte ham, at jeg så i stedet selv ville hoppe ind bag rattet af den bil, han har kørt i årets to EM-løb, så synes han, at det var bedre, at han selv gjorde forsøget, så nu kommer han til start.”

Ring Djursland er på mange måder en speciel racerbane. Den betegnes af alle racerkørere som Danmarks sværeste grundet sine blinde sving og niveauforskelle, men samtidig er det også en bane, som det praktisk taget er umuligt at træne og teste på.

”Det er selvfølgelig en ulempe, at James ikke kan prøve banen, inden det går løs, men jeg tror, at det nok skal gå,” vurderer Hans Hartmann. ”Der er heller ikke nogen af vores konkurrenter, der har kunnet teste på banen, og så er vi samtidig alle i den situation, at det er første gang, at vi skal køre løb på banen på de nye Yokohama-dæk. Og dem har James faktisk flere års erfaring med fra alverdens baner fra VM-serien.”

Hartmann Honda Racing indsætter to biler ved weekendens afdeling af Danish Touringcar Championship på Ring Djursland, men endnu ligger køreren i bil nummer to ikke fast.

”Jeg er i dialog med Wolfgang Treml, som kørte for os ved EM-løbene på Salzburgring i Østrig i sidste måned, og jeg håber, at vi kan lave en aftale med ham,” fortæller Hans Hartmann. ”Hvis det ikke bliver til noget, vil jeg selv hoppe i bilen.”

 

image30c5