Ny titel

Sidste år kunne Hartmann Honda Racing og teamets engelske kører James Thompson sikre sig deres første fælles titel, da de vandt det internationale bilsportsforbund FIA’s officielle European Touring Car Cup. Med podieplaceringer i begge løb i årets finale, der blev kørt på Franciacorta-banen i Italien, genvandt makkerparret titlen.

”Jeg forsvarede titlen, og det var det, der talte,” siger James Thompson efter sejren. ”Jeg kom hertil banen med det som min målsætning, og jeg valgte en meget konservativ indstilling.”

Under tidtagningen, der var blevet kørt i tørvejr, havde englænderen været hurtigste mand, men i de to løb, der blev kørt på våd bane søndag, sluttede han begge gange på tredjepladsen og fik scoret de nødvendige point.

”Med dette her vejr ville det have været nemt at ødelægge den indsats, vi har gjort i løbet af sæsonen ved at tage unødvendige risici,” siger den nye Europa Cup-vinder. ”Det ville være svært at slå Michel over en løbsdistance, så jeg fokuserede på at slutte begge løb i pointene.”

”Vi er naturligvis glade for mesterskabet, men vi er lidt kede af, at vi ikke tog sejren i mindst det ene af de to løb,” siger teamejer Hans Hartmann. ”Vi fandt ikke helt det set-up, der skulle til for at være hurtige i regnvejret, og så var det også vigtigt for os at få bilen hjem i pointene.”

”Vi var hurtigst i alle træninger og tidtagninger, mens det var tørt, og vi vandt mesterskabet. Det kan vi ikke andet end at være tilfredse med.”

 

col