Alle gode gange tre for Hartmann Racing

Fabrizio Giovanardi sikrede teamet sin tredje sejr i FIA European Touring Car Cup Det blev til alle gode gange tre for Hartmann Racing, da teamets i forgangne weekend stillede til start i årets FIA European Touring Car Cup på Salzburgring. Efter to sejre til James Thompson i 2009 og 2010 blev det til en tredje i træk, og det endda med en kører, der var helt ny i teamet – italienske Fabrizio Giovanardi.

”Fabrizio gjorde det virkelig godt, selv om det var første gang, at han sad i bilen,” siger teamejer Hans Hartmann. ”Han gav den virkelig gas, formåede at udnytte bilen til det yderste og så sikrede han os endnu en titel.”

Fabrizio Giovanardi og Hartmann Racing kom helt til tops i to af de tre elementer, som udløste point til FIA European Touring Car Cup – det uofficielle EM for standardvogne. Hurtigst i tidtagningen og sejr i første løb. I det andet løb blev det til en andenplads.

”Jeg bad Fabrizio om at køre taktisk,” forklarer Hans Hartmann. ”Det ville naturligvis have været dejligt at gøre rent bord, men Pepe Oriolas eneste chance for at tage EM var at vinde sidste løb med os langt nede i rækkerne eller udenfor banen, så vi ville ikke forsøge at gøre noget overilet. Og det lykkedes.”

Både på og udenfor banen viste Hartmann Racing at være stærkere end sine konkurrenter. Dels på bilens effekt og ydeevne, dels på det psykologiske spil, der også er en del af motorsporten.

”Da vi kørte den første træning, kørte vi på gamle dæk, og da vi skulle i gang med den anden, kom vi ekstra vægt i bilen,” forklarer Hans Hartmann. ”Da konkurrenterne kunne følge os, fik vi dem lullet i søvn, for vi pillede så vægten ud til tidtagningen, hvor alle forsøger at sætte tempoet op, og så var vi hurtigere end dem.”

”Det var virkeligt godt at få succes i EM-weekenden, specielt når man tænker på, at vi i modsætning til alle de andre teams, som var med i EM, ikke har deltaget i et eneste løb i år. Det viser, at vi kan noget her i teamet, og det giver tro på mere succes senere på sæsonen.”

image1c81